Fotó: Digi24
Nem játék
papmeli
2019. július 14. vasárnap, 17:45
Íme egy felvétel elrettentő példának.

Romániában úgy etetik a vadon élő medvéket, mintha az állatkertben lennének. Több esetről is írtunk, a mostani videó azonban a legújabb turistahóbort veszélyeire is rávilágít. Méghozzá közelről.

A Digi24 nézői küldték egy felvételt, amin egy fiatal férfi élelemmel közelít egy útszéli medvéhez, miközben telefonjával filmezi az állatot, majd meghőköl, amikor az el akarja kapni.

Az eset Argeş megyében, a Poienari-i vár közelében történt. A felvételen jól látszik, hogy a férfi a kezéből akarja megetetni a vadat, miközben az megijed, a turista lába után kap és a földre akarja dönteni. A meggondolatlan fiatal épp csak el tud menekülni az állat elől.

Csak remélni tudjuk, hogy ez a felvétel meggyőzi a kéretlen állatgondozókat a medveetetés veszélyeiről. A videó az alábbi linkre kattintva nézhető meg.

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.