Vásárhelyről Budapestre és vissza. Repülővel. Naponta!

Kezdődik a jó világ. Kolozsváriaknak még nem!
Hirdetés

Október 27-től naponta lesz WizzAir-repülőjárat Marosvásárhely és Budapest között, ami lényegesen jobb, mint most, amikor hetente csak kétszer, szerdán és vasárnap repülnek a lila-fehér-rózsaszín Airbusok a magyar fővárosból a Maros-parti reptérre.

A jó hírt hétfőn jelentették be Marosvásárhelyen a WizzAir képviselői és Péter Ferenc, a megyei tanács elnöke (a repteret a Maros megyei tanács működteti).

A járat menetrendjéről jót és rosszat is lehet mondani.

Az például jó, hogy a 16:45-ös marosvásárhelyi indulást a Székelyföld legtávolabbi zugából is kényelmesen el lehet érni anélkül, hogy az embernek éjszaka kelljen felkelnie és útra kelnie. A késő délutáni indulás és budapesti érkezés viszont alkalmatlan bármilyen ügyintézésre, esetleg üzleti kapcsolatok hatékony ápolására, ehhez ugyanis jóval megfelelőbb lenne egy reggeli indulás és mondjuk esti érkezés.

Budapestről egyébként 14:15-kor száll fel a WizzAir-gép Marosvásárhely irányába.

A WizzAir 2016-ban költöztette budapesti járatát Kolozsvárra, mivel a vásárhelyi reptéren fel kellett újítani a kifutópályát. Tavaly ősszel újraindult a Vásárhely-Budapest járat, ezzel pedig megszűnt a kolozsvári légi összeköttetés Budapesttel. Ez utóbbi járat újraindulására is van remény, legutóbb Orbán Viktor magyar miniszterelnök tárgyalt a kolozsvári reptér illetékeseivel az újraindításról.

Ennek fényében vártuk, hogy Kolozsvárra is bejelentsenek egy WizzAir-járatot, főleg, hogy tudtuk, Szijjártó Péter külügyminiszter hétfőn, vagyis ma megszólal valamilyen légiközlekedési ügyben.

Hirdetés

De nem!

Szijjártó valóban megszólalt, de arról beszélt, hogy a WizzAir új járatot indít

Kazanyba (!!!),

bárhol is legyen az. Oké, oké, tudjuk, hogy Tatárföldön van (az orosz föderációban), csak Kolozsvárnak jobban örültünk volna…

Hirdetés