Fotó forrása: az Avram Iancu reptér Facebook-oldala
KolozsvAir
Timi
2019. május 14. kedd, 16:24
Orbán Viktor ahogy megérkezett, rögtön leült tárgyalni a reptérigazgatóval.

Azóta vártunk erre a hírre, amióta tavaly szeptemberben a Wizz Air megszüntette a Budapest és Kolozsvár közötti repülőjáratát: ha minden jól megy, jövőre ismét repülve tehetjük meg a két város közötti távolságot. David Ciceo, a kolozsvári nemzetközi repülőtér igazgatója egy keddi sajtótájékoztatón lebegtette meg a Kolozsvár–Budapest menetrend szerinti repülőjárat bevezetésének lehetőségét. Erről már Orbán Viktorral is tárgyalt, amikor a kormányfő Kolozsvárra érkezett.

A reptérigazgató annyit árult még el a tárgyalásról, hogy bár további egyeztetések szükségesek, Orbán Viktor a támogatásáról biztosította. Meggyőződése, hogy jövő évtől sikerül elindítani egy menetrend szerinti járatot ezen az útvonalon, ez hasznára válik mind Budapestnek, mind Kolozsvárnak, magyarázta.

Következő lépésként Ciceo a napokban találkozni fog Brüsszelben a budapesti repülőtér igazgatójával, akivel a járat beindításának konkrétumairól tárgyalnak majd.

Jelenleg aki Budapestre szeretne repülni, annak először Marosvásárhelyre kell utaznia. Az ottani reptér kifutópályájának felújítása miatt ideiglenesen már volt közvetlen légi összeköttetés Kolozsvár és Budapest között, de megszüntették, amint elkészültek a munkálatokkal.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31162
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.