Fotó forrása: az Avram Iancu reptér Facebook-oldala
KolozsvAir
MTímea
2019. május 14. kedd, 16:24
Orbán Viktor ahogy megérkezett, rögtön leült tárgyalni a reptérigazgatóval.

Azóta vártunk erre a hírre, amióta tavaly szeptemberben a Wizz Air megszüntette a Budapest és Kolozsvár közötti repülőjáratát: ha minden jól megy, jövőre ismét repülve tehetjük meg a két város közötti távolságot. David Ciceo, a kolozsvári nemzetközi repülőtér igazgatója egy keddi sajtótájékoztatón lebegtette meg a Kolozsvár–Budapest menetrend szerinti repülőjárat bevezetésének lehetőségét. Erről már Orbán Viktorral is tárgyalt, amikor a kormányfő Kolozsvárra érkezett.

A reptérigazgató annyit árult még el a tárgyalásról, hogy bár további egyeztetések szükségesek, Orbán Viktor a támogatásáról biztosította. Meggyőződése, hogy jövő évtől sikerül elindítani egy menetrend szerinti járatot ezen az útvonalon, ez hasznára válik mind Budapestnek, mind Kolozsvárnak, magyarázta.

Következő lépésként Ciceo a napokban találkozni fog Brüsszelben a budapesti repülőtér igazgatójával, akivel a járat beindításának konkrétumairól tárgyalnak majd.

Jelenleg aki Budapestre szeretne repülni, annak először Marosvásárhelyre kell utaznia. Az ottani reptér kifutópályájának felújítása miatt ideiglenesen már volt közvetlen légi összeköttetés Kolozsvár és Budapest között, de megszüntették, amint elkészültek a munkálatokkal.

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.