„Valakinek nem tetszik, hogy mi itthon vagyunk!” – Sepsiszentgyörgyön is tüntettek Úzvölgyéért (VIDEÓval)

Ismét több városból érkeztek tiltakozók, minden erdélyi magyar párt támogatta a megmozdulást.
Hirdetés

„Valakinek nem tetszik, hogy mi itthon vagyunk, már a halottaink sem nyughatnak békében!”, Ennek az országnak nem volt elég száz év, hogy a határain belül levő területeket magáénak érezze!” – hangzott el többek közt az úzvölgyi temető védelméért szervezett sepsiszentgyörgyi tüntetésen, csütörtök este.

A rendezvényen – melyről a Székelyhonon olvashatnak részletes beszámolót – több százan követelték a sírkert eredeti állapotának a visszaállítását, a Hargita megyei prefektus lemondását, és a temető államosításának azonnali beszüntetését. A tüntetésen készült videó itt tekinthető meg:

Csütörtökön egyébként Gabriel Leș védelmi miniszter is nyilatkozott az úzvölgyi sírkert ügyében lezajlott román-magyar egyeztetésről, de csak a megszokott bődületes közhelyparádéra futotta a párbeszéd fontosságáról, az euroatlanti értékekről stb.

Annyit azért megtudtunk, hogy a szakértők közösen járják majd be a helyszínt, és mivel az úzvölgyi sírkertben más nemzetiségű katonák is nyugszanak, erre valamennyi érintett ország képviselőit meghívják.

Hirdetés

 

 

Hirdetés