Holtvágányon
papmeli
2019. június 11. kedd, 15:38
Háromszor robbant le a mozdony: 17 órát ültek a szerelvényen a peches utasok.

Nem lehetettek a sors kegyeltjei azok az utasok, akik egy éjszakai vonattal akartak eljutni nemrég Bukarestből Temesvárra. Hol a mozdony robbant le, hol más gondok adódtak, így a 9 és félórás távot végül 17 óra alatt tették meg.

A szerencsétlenségek sorozata már a bukaresti Északi Pályaudvaron elkezdődött, ahonnan eleve 20 perces késéssel, 21.40-kor gördült ki a szerelvény. De nem haladt sokat, 15 perc menetidő után újra megállt és több mint kétórás várakozás következett. Hogy aztán Olt megyében újabb kényszerpihenőt tartson, ezúttal az áramellátással adódtak gondok és

újabb háromórás szünet következett.

És nem volt az utolsó: Karánsebesen ismét elromlott a mozdony, így a szerelvény a menetrendben szereplő 6.55-ös érkezés helyett 14 órakor ért be a temesvári állomásra. A CFR közlése szerint a nagy viharok miatt volt ilyen nehézkes a haladás, több szakaszon leállt a vonatközlekedés és

meg kellett várni, hogy a hibaelhárítók megoldják a problémát.

Eközben az utasokat senki nem értesítette a történtekről, légkondicionálás és élelem nélkül kellett várakozniuk. Bár a vasúttársaságnak kárpótolnia kellene a pórul járt utasokat – 60 és 119 perc késésért a jegy árának 25, 120 perc fölötti kényszerpihenőért 50 százalékát kellene visszakapniuk – erre alig akad példa. Arra a luxusra, hogy szendvicset és ivóvizet is osztogassanak a vonaton rekedteknek, gondolni sem merünk.

A CFR szerelvényei összesen 2 millió perc késést halmoznak fel évente,

a leromlott infrastruktúra a vonatok 43 kilométer/óra átlagsebességgel haladnak. És ez az optimális utazás, hisz egyre gyakoribb, hogy vagy a mozdony robban le, vagy a szerelvény siklik ki a régi sínpárok miatt.

Bármi is történne, a CFR-rel vonatozni felér egy időutazással!

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31534
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.