Holtvágányon
papmeli
2019. június 11. kedd, 15:38
Háromszor robbant le a mozdony: 17 órát ültek a szerelvényen a peches utasok.

Nem lehetettek a sors kegyeltjei azok az utasok, akik egy éjszakai vonattal akartak eljutni nemrég Bukarestből Temesvárra. Hol a mozdony robbant le, hol más gondok adódtak, így a 9 és félórás távot végül 17 óra alatt tették meg.

A szerencsétlenségek sorozata már a bukaresti Északi Pályaudvaron elkezdődött, ahonnan eleve 20 perces késéssel, 21.40-kor gördült ki a szerelvény. De nem haladt sokat, 15 perc menetidő után újra megállt és több mint kétórás várakozás következett. Hogy aztán Olt megyében újabb kényszerpihenőt tartson, ezúttal az áramellátással adódtak gondok és

újabb háromórás szünet következett.

És nem volt az utolsó: Karánsebesen ismét elromlott a mozdony, így a szerelvény a menetrendben szereplő 6.55-ös érkezés helyett 14 órakor ért be a temesvári állomásra. A CFR közlése szerint a nagy viharok miatt volt ilyen nehézkes a haladás, több szakaszon leállt a vonatközlekedés és

meg kellett várni, hogy a hibaelhárítók megoldják a problémát.

Eközben az utasokat senki nem értesítette a történtekről, légkondicionálás és élelem nélkül kellett várakozniuk. Bár a vasúttársaságnak kárpótolnia kellene a pórul járt utasokat – 60 és 119 perc késésért a jegy árának 25, 120 perc fölötti kényszerpihenőért 50 százalékát kellene visszakapniuk – erre alig akad példa. Arra a luxusra, hogy szendvicset és ivóvizet is osztogassanak a vonaton rekedteknek, gondolni sem merünk.

A CFR szerelvényei összesen 2 millió perc késést halmoznak fel évente,

a leromlott infrastruktúra a vonatok 43 kilométer/óra átlagsebességgel haladnak. És ez az optimális utazás, hisz egyre gyakoribb, hogy vagy a mozdony robban le, vagy a szerelvény siklik ki a régi sínpárok miatt.

Bármi is történne, a CFR-rel vonatozni felér egy időutazással!

comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.