Ez történik most Dragneával a börtönben

Megkezdődnek a szomorú börtönbeli mindennapok.
Hirdetés

Miután először egy ország konstatálta meghökkenve, hogy Romániában Liviu Dragnea, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) első embere személyében első ízben ítéltek el hivatalban levő képviselőházi elnököt, majd végigasszisztálta a kabaréba illő autós üldözést, amikor a teljes román sajtó hajkurászott Bukarest utcáin egy fekete autót, amelyben NEM ült Liviu Dragnea, a politikust szállító autó behajtott a rahovai börtön kapuján, amely bezárult mögötte.

De mi történik most vele?

Nos, a hivatalosan három és fél éves szabadságvesztés – amely a különféle kedvezmények miatt nem valószínű, hogy meghaladja majd a két évet –, először is egy 21 napos karanténnal kezdődik.

Ezen időszak alatt átfogó orvosi vizsgálatnak vetik alá, hogy felmérjék: nem szenved-e valamilyen fertőző betegségben, esetleg nem hordoz parazitákat, felfedezhetőek-e a testén külső agresszió nyomai, nem szenved-e valamilyen függőségben, mentális betegségben, hajlamos-e öngyilkosságra, és orvosi ellátásban részesítik, amennyiben szükséges.

Az első 72 órában zajlik az átfogó vizsgálat, amely nyomán a börtönorvos további laboratóriumi vizsgálatokat rendelhet el, ha szükséges. 

Hirdetés

Legtöbb 21 nap elteltével aztán felállítja a diagnózist, megszabja, milyen étrendet kapjon, és adott esetben azt is, hogy milyen mértékben munkaképes.

A karantén időszaka alatt az elítéltek kiképzésben részesülnek arról, mi a házirend a börtönben, és átfogó programban vesznek részt, amelynek célja az, hogy minél könnyebben alkalmazkodjanak a börtönviszonyokhoz.

Mint megírtuk, Dragneát hétfőn ítélték három és fél év szabadságvesztésre a Teleorman megyei önkormányzat törvénytelenül alkalmazott PSD-s „munkatársai” ügyében.

Hirdetés