Lakótelepi épületbe viszik Klaus Iohannist is Kolozsváron!

Igaz, nem egy szocreál komplexumba, hanem egy sok (jó, nem 12) csillagos szállodába.
Hirdetés

Csütörtök délután Klaus Iohannis, Románia történelmének első kisebbségi (szász, nem magyar) elnöke Kolozsvárra villámlátogat.

Emlékeznek, ugye, Viorica Dăncilă közelmúltbeli látogatására a kincses városban? Amikor az ország miniszterelnökét gyakorlatilag el kellett bújtatni egy lakótelepi komplexumban, a központban dühösen várakozó tüntetők elől?

Na, Klaus Iohannist is egy lakótelepi épületbe viszik a házigazdák. Igaz, nem a Györgyfalvi negyedről van szó, és nem is a Mercur komplexumról, hanem a Jó napot (Bună Ziua) negyedről és a Grand Hotel Italia nevű giccsmonstrum szállodáról. Ahol is az elnök úr a program szerint helyi notabilitásokkal találkozik. Csak úgy, isten őrizz, nem azért, mert választási kampányhajrá van! Dehogy! Hiszen Klaus Iohannis pártonkívüli vagy felüli, ahogy tetszik. És elnökválasztás sincs. Szóval minek kampányoljon? (Na, itt nyugodtan tessék velünk együtt röhögni.)

Miután jól (nem kampány)kibeszélték magukat, Klaus Iohannis szépen lecsorog a kincses város központjába, pontosabban a Farkas utcába. Ahonnan a látogatás előkészületei során jelen sorok szerzőjének autóját a hatóság csak úgy, mindenféle bejelentés és beszólás nélkül elvitte. Mert így működik a demokrácia.

Hirdetés

Szóval, ez a Klaus Iohannis eljön a Farkas utcába, bemegy az Auditorium Maximumba (a filharmónia hangversenyterme a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Európai Tanulmányok Karán), ahol… bizony, Klaus Iohannis, az író bemutatja legújabb, EU.RO – Nyílt dialógus Európáról (EU.RO – Un dialog deschis despre Europa) című könyvét.

Aki szeretne dedikáltatni magának egy példányt (nem kampánycélból), csütörtök délután pontban öt órakor legyen a Farkas utcában. A könyvvel persze, mert nem biztos, hogy a helyszínen dobálózni fognak vele.

Hirdetés