Most akkor mi van? Még azt a fránya egyméteres autópályát is ellenőrizteti a kormány?

Azt már tudjuk, hogy szellemi sasmadarak laknak a kormányfészekben, de még mindig meg tudunk lepődni.
Hirdetés

Ej, de nehéz napja volt Viorica Dăncilă miniszterelnöknek: miután a Suceava megyei kampányakcióján szólni kellett neki, hogy nem Hunyad megyében van, a választósimogató látogatás utáni sajtótájékoztatóján is sikerült nyilatkoznia egy olyat, hogy az újságírók úgy lefagyak, mint egy Windows 98. 

Megkérdezték ugyanis tőle, hogy a hazavezető úton meglátogatja-e majd a március 15-én felavatott egyméteres autópályát, melyet tiltakozásként épített Ştefan Mandachi vállalkozó. Dăncilă azonban bekapcsolva felejtette a bullshit-generátort, és úgy válaszolt erre a kérdésre is, mint az összes többire.

„Amint a környékre érek, átnézem a programot. Én ott nem fogok megállni, mert szükségem van minden adatra, hiszen döntéseket kell hoznunk. Majd jön a szállításügyi miniszter, és megnézi terepen, hogy mi a reális helyzet” – így a jóasszony.

Dăncilának egyébként Liviu Dragnea pártelnök is üzent ma egy fincsit: „Aki a kormányba került – véletlenül és ideiglenesen – nem szabad elfelejtse, miért lett odatéve!” 

Biztosan nem azért, hogy ilyeneket nyilatkozzon – tennénk hozzá.  

Hirdetés