Hol vagyoook?
Jean St'Ay
2019. május 21. kedd, 11:46
Viorica Dăncilă lassan elvész a kampánykörútja során. Már-már sajnáljuk.

Az utóbbi időben a román miniszterelnök asszony járja az országot, mint egy nőnemű Mátyás király, igaz, nem álruhában. És akárcsak Mátyás királynak, Dăncila asszonynak is akadnak izgalmas kalandjai, szép számmal.

Több helyen füttykoncerttel, beszólogatással fogadták (például Aradon vagy Vajdahunyadon), Kolozsváron el kellett bújnia egy tömbháznegyedi vendéglőben, ja, és ott van a bájos kis történet az ellenzéki tehenekkel. Szóval ilyenkor látszik, hogy azért nem olyan könnyű a miniszterelnöki meló.

Úgy tűnik, a viszontagságok, a turnéstressz lassan éreztetni kezdik hatásukat. Ugyanis az történt, hogy kedden reggel Dăncilă asszony megérkezett Suceava megyébe, amely, mint az köztudott, Moldvában van. Ám amikor kísérete és vendéglátói gyűrűjében leült a kamerák elé, a kormányfő néni ezt találta mondani:

„Jó napot! Azzal kezdeném, hogy sok boldogságot kívánok mindazzoknak, akik ma ünneplik névnapjukat. Látogatáson vagyunk Hunyad megyében, amely láto...”

Na, itt megállt a kés a levegőben. Hála Istennek, a Hunyad, bocsánat, Suceava megyei PSD elnöke észbe kapott, és diszkréten megsúgta Dăncilă asszonynak, hol is van éppen. Tessék csak nézni:

 

 

Nos, ha jóindulatúak akarunk lenni, azt mondhatjuk, hogy á, apró kis földrajzi (diplomáciai) bakiról van szó, hiszen tévedett a román miniszterelnök nagyobbat is e téren. Emlékeznek még arra az esetre, amikor a derék Dăncilă asszony Montenegró fővárosában, Podgoricában azt találta mondani, mennyire örül, hogy végre Pristinában lehet? Amely, ugye, Koszovó állam fővárosa. Amely államot, ugye, Románia nem ismer el...

A biztonság kedvéért betesszük ezt a videót is:

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31243
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.