Dragnea: a famaffia akarta eltenni láb alól a volt környezetvédelmi minisztert

Vad sztorival állt elő a PSD házi televíziójában a pártelnök, akit a DIICOT épp lehazugozott.
Hirdetés

Nagyon megy a drámázás a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőinek, valamiért épp a kampány kellős közepén állnak elő a legvadabb történetekkel arról, hogy melyiküket milyen módszerrel próbálták eltenni láb alól. Ezúttal Liviu Dragnea pártelnök bontotta ki a Doina Pană volt szociáldemokrata környezetvédelmi miniszter történetét, aki  – mint megírtuk – a múlt héten jelentette be, hogy higannyal akarták megmérgezni.

Teleorman császára a PSD házi televíziójának számító România TV vasárnap esti műsorában arra utalgatott, hogy a volt szocdem minisztert valószínűleg a famaffia akarta eltenni láb alól. Dragnea szerint Doina Pană volt a legbátrabb környezetvédelmi miniszter, mivel megpróbált rendet rakni az erdőgazdálkodásban, „és ez persze sokakat felbosszantott”.

„Az úgynevezett erdőradar bevezetése után az illegális fakitermelés mértéke drasztikusan csökkent az országban, és persze voltak olyanok, akik az intézkedés miatt milliókat buktak. Nem is értem, a szervezett bűnözés elleni hatóság (DIICOT) miért halasztgatja az ügy kivizsgálását” – mondta drámai hangon Liviu Dragnea.

És apropó drámák és DIICOT: ugye emlékszünk arra, hogy Dragnea tavaly azzal borzolta fel a kedélyeket, hogy 2017-ben merényletet terveztek ellene, amely mögött egy nemzetközileg ismert személy áll, s hogy az ügyben már a szervezett bűnözés elleni hatóság is vizsgálódik. Mit ad isten, a DIICOT épp hétfőn jelentette be: ilyen üggyel soha nem foglalkoztak. Idézzük fel még egyszer Gabriela Firea bukaresti főpolgármester történetét is, aki azzal állt elő, hogy rejtélyes módon egy négycentis huzal került a vastagbelébe, amiből azt gyanítja, hogy valaki el akarja tenni láb alól.

Nagyon durva. 

Hirdetés