Az élet a legjobb méreg
béel
2019. május 9. csütörtök, 13:38
A legújabb jelentkező Doina Pană volt környezetvédelmi miniszter, aki azt állítja: meg akarták mérgezni.
Ha már Gabriela Firea bukaresti főpolgármester azzal állt elő, hogy rejtélyes módon egy négycentis huzal került a vastagbelébe, amiből azt gyanítja, hogy valaki el akarja tenni láb alól, akkor Doina Pană volt szociáldemokrata környezetvédelmi miniszter sem adja alább: ő azt állítja, hogy higannyal akarták megmérgezni.
 
Pană még 2018 elején mondott le egészségügyi okokra hivatkozva. Szerdán este bejelentkezett az Antena 3 hírcsatorna műsorában, és közölte: valójában az történt, hogy higanymérgezést szenvedett. És persze egyértelmű az idegenkezűség.
 
Állítása szerint még 2017 végén elkezdte rosszul érezni magát, az orvosi vizsgálat pedig súlyos szívelégtelenséget állapított meg. Miután a felírt kezelés nem használt, sőt még rosszabbul lett, elvégeztetett egy toxikológiai vizsgálatot, amely jókora adag higanyt mutatott ki a szervezetében.
 
Pană végül rendőrségi feljelentést tett, de csak azt követően, hogy lemondott, mert – így ő – ha kiderül, hogy egy hivatalban levő minisztert mérgeztek meg, az rossz fényt vetett volna az országra.
 
Mintha így jobb fényt vetne az eset.
 
Minden esetre a volt környezetvédelmi miniszternek gyanúsítottja is van: személyesen a romániai famaffia. Ezt abból következtette ki, hogy erdészeti miniszterként 2014 óta olyan intézkedéseket hozott, amelyek nyomán évi 8,8 millió köbméterről évi 0,4 millió köbméterre csökkent a törvénytelenül kivágott fa mennyisége.
 
Hát, ha ő mondja, akkor biztosan így van. 
comments powered by Disqus
A törvénykezési jegyzőkönyvek „pletykás” írnokai izgalmas adalékkal szolgálnak a kincses város múltjáról.
Klaus Iohannis egy újabb elnöki mandátum kedvéért kulcsrakészen átadta Romániát stratégiai partnerének. Amerikának, naná!
Ha valami elkeserítő, akkor ez az.
Mit csinál, ha eljön az Apokalipszis? Na?
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
Erdély legvagányabb arisztokrata hölgyének életébe és gondolataiba nyerhetünk bepillantást egy hiánypótló kötet révén.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.