Azért kellett bezárni az autóalkatrész-gyárat, mert a munkások eladták a munkaeszközöket

Nagyon romániai történet.
Hirdetés
Hihetetlen, de a romániai rögvalóságot tökéletesen illusztráló történetre derült fény Temes megyében: egy németek által létrehozott, majd egy hongkongi cégnek eladott autóalkatrész-gyárnak azért kellett bezárnia, mert a munkások elloptak egy csomó munkaeszközt, és egyszerűen eladták őket ócskavasnak.
 
A Temesvár közelében található Temesremetén még 2016-ban nyitotta meg a német Heyform Bramsche GMBH a gyárat, amely a Volkswagen csoport tagjai számára gyártott alkatrészeket. A 200 munkást foglalkoztató üzemet aztán 2017-ben megvette a hongkongi G&L Automotive Components Holding Limited.
 
Amely azonban nem sokáig működtette: 2018-ban bezárta.
 
Mivel a szélnek eresztett munkások beperelték, hogy fizesse ki számukra a beígért végkielégítést, a konfliktus az igazságszolgáltatás elé került. Mostanra pedig kiderült, miért is kellett lehúzni a rolót.
 
Nos, mint a bírósági iratokból kiderül, a cégnek azért kellett bezárnia, mert nem tudta időben és a megfelelő minőségben leszállítani a megrendelt alkatrészeket.
 
Az ok: a munkások elloptak egy csomó öntőformát, amit egyszerűen eladtak az ócskavastelepen. És nem kispályáztak: Lamborghini-öntőformákat emeltek el, és vittek nemes egyszerűséggel az ócskavas-lerakatba. Mint kiderült, négy, alumíniumból készült öntőformáról van szó.
 
A cég szerint ezzel 200 000 eurós kárt okoztak neki, ezért be is perelte az enyves kezű alkalmazottakat.
 
Ami persze biztosan nem vigasztalja azokat a szegény kőgazdag Lamborghini-ügyfeleket, akiknek emiatt csak késve tudták leszállítani a megrendelt sportkocsit. 
 
 

Hirdetés