A szamuráj levelei 4.
Szerző: Kamikaze Harakiri
2019. április 16. kedd, 15:41
Szamurájunk csak ritkán jelentkezik, akkor is csak röviden beszél, de bölcsen.

Nálunk, a felkelő nap országában is épp elég nagy zűrzavar van a fejekben, de ma ismét meggyőződhettem arról, hogy a nyugati ember a történelem legbonyolultabb szerkezete: félig-meddig leég a Notre-Dame, mire rögtön potyogni kezdenek a krokodilkönnyek az „európai kultúra” pusztulása láttán – azok szeméből is, akik az utóbbi években folyton elhatárolódtak kereszttől-templomtól-keresztény kultúrkörtől, nehogy kabátlopási ügybe keveredjenek. „Őszentsége, a pápa – olvashattuk – motyog ugyan valamit krisztusi izékről, de azért tuggyukmi, hogy egy »katolikus pap=szoknyás pedofil«, s mindenki, aki egy kicsit is komolyan veszi a kereszténységet, nos... az minimum... gyanús! S ne jöjjenek nekünk gótikával-művészettel – olvashattuk –, mert tuggyukmi, mennyi vér tapad a katedrálisok köveihez-miegyébhez...”

Bocsássa hát meg nekem a nyugati ember „istene”, de nem érzem őszintének a mostani megrendültséget az európai mainstream részéről – tudván tudva, hogy amúgy is főleg mi, „kiszikínaiak” és más ferdeszeműek lepjük el – szelfibottal a kezünkben – az európai, „keresztény” (?) kultúra környékét. Pedig milyen jó lenne abban reménykedni – megkönnyítendő a bizonytalankodó keleti ember dolgát is –, hogy most majd lelkiismeret-vizsgálatot tart Európa, s ezután legalább nem határolódik el saját múltjától, legyen az bármilyen „véres”! Holnap már nem a Notre-Dame lesz a szenzáció, s mindenki visszatér (fészbukon-twitteren) a maga kis köreihez – bár nem kizárt, hogy akad majd egy-két jótét lélek, aki komolyan veszi a Notre-Dame tragédiáját, s pályázni fog Quasimodo-ügyben a „Norvég Alaphoz”, mondván, hogy ő teljesen önzetlenül „kitelelteti” (amíg a katedrális renoválása tart) ezt a végtelenül szimpatikus irodalmi hőst! Császárom ugyan „nem fizet túl”, de egy ilyen nemes célra még én is szívesen adakoznék...

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30821
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.