Ez megnyugtató: mire Brassó olimpiát szervez, arra elkészül a repülőtér is

Olyan grandiózus terveket vázolt fel a sportminiszter, hogy még mindig keressük az állunkat.
Hirdetés

A Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér felépítésére hosszú évek óta várunk, ezért nyugtázzuk őszinte örömmel Bogdan Matei ifjúsági és sportminiszter bejelentését, miszerint Brassó megpályázza a 2024-es ifjúsági olimpiai játékok rendezési jogát, s addigra a légikikötő is el fog készülni.

„Biztosíthatok mindenkit, hogy a kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a brassói nemzetközi repülőtér megépüljön. Olimpiát akarunk szervezni a városban, az ehhez szükséges források rendelkezésünkre állnak, de első körben repteret kell építeni” – tette egyértelművé Bogdan Matei.

Tényleg, miniszter úr? Akkor az vajon miért van, hogy bár Romániában ötven éve a brassói az első újonnan épülő repülőtér, 2019-ig egyetlen lej állami támogatást sem kapott?

A Brassó megyei önkormányzat egyébként az év elején jelezte, hogy 38 millió euróra lenne szüksége, hogy a légikikötőt befejezzék, erre a kormány csupán 5 millió eurót adott a projektre.

Tehát a csodával lesz határos, ha a korábban beígért 2020-as határidőt tartani tudják.

Grandiózus tervekből amúgy nincs hiány a sportminisztériumnál: a tárcavezető szerint Románia önállóan szeretné bevállalni a 2028-as labdarúgó Európa-bajnokság megszervezését, a 2030-as világbajnokságot pedig Bulgáriával, Szerbiával és Görögországgal együtt szeretné megrendezni.  

Hirdetés