Még szerencse, hogy minden héten van, akire kenni az autópálya-építés kudarcát

Milyen megnyugtató, hogy ezt épp a szállításügyi miniszter műveli a legjobban.
Hirdetés

Răzvan Cuc miniszter a múlt héten még azzal altatott, hogy a párhuzamos állam hátráltatja a sztrádaépítést Romániában, na de mostanra talált új bűnbakot: ezúttal a környezetvédelmi szervezetek a hibásak. Újságírói kérdésre le is vezette az elméletét: a civilek „ahelyett, hogy konstruktív ötletekkel járulnának hozzá a munkafolyamathoz, folyamatosan óvásokat nyújtanak be, ezért nem tudjuk kiváltani időben a szükséges környezetvédelmi engedélyeket”.

Aztán szóban az asztalra is csapott. „Ha minden áron meg akarják akadályozni az infrastruktúra-fejlesztést, akkor én majd megmutatom, hogy nem fogom ezt hagyni. Én vagyok a szállításügyi miniszter, én döntök, én tárgyalok a környezetvédelmi miniszterrel is. Nem fognak nekem a civil szervezetek diktálni a minisztériumban” – fakadt ki a tárcavezető.

Cuc egyébként korábban bejelentette, úgy akarja felpörgetni a dolgokat, hogy heti rendszerességgel tereplátogatásokon vesz részt, sőt, nemrég feltette megint az „ott fogok aludni az épülő sztrádán” lemezt is. Bejelentette azt is, módosító javaslatot terjeszt elő a közbeszerzési törvényhez, amellyel azt szeretné elérni, hogy olyan cég ne fellebbezhessen meg egy közbeszerzési eljárást, amelyik nem vett részt a liciten. 

Hirdetés