Na de azt tudta, hogy a párhuzamos állam miatt nem épülnek autópályák?

Mondja a szállításügyi miniszter. Értjük. Most már minden világos.
Hirdetés

Ahhoz lassan hozzá kellett szoknunk, hogy a kormány illetékesei a legkülönfélébb indokokkal magyarázzák az autópálya-építés késlekedését, hogy már nem lehet tovább fokozni a mentegetőzést, kiderül, hogy még mindig van lejjebb. Răzvan Cuc szállításügyi miniszter hétfői sajtótájékoztatóján a világ tudtára adta, hogy Romániában a párhuzamos állam hátráltatja a sztrádaépítést.

A „párhuzamos állam” kifejezést azok a politikusok használják, akik szerint a DNA és a titkosszolgálatok ügyeket fabrikálnak, hogy ellehetetlenítsenek a jelenlegi kormánykoalíció pártjaihoz tartozó politikusokat, szerintük emögött a DNA és Klaus Iohannis államfő áll.

„Folyamatos terror alatt dolgoznak az alkalmazottak, mert többször is megfenyegették őket, hogy börtönbe kerülnek, ha bármit is aláírnak. Ezért nem került aláírás több olyan fontos szerződésre, amely az infrastrukturális fejlesztésekhez kapcsolódnak” – osztotta meg értékes gondolatait a miniszter, aki szerint az emberek nem tudnak haladni, mert egyszerűen rettegnek a Korrupcióellenes Ügyészségtől (DNA).

Vagy úgy.

Egyébként a témában a közúti infrastruktúrát kezelő társaság szóvivője is mondott egy nagyon erőset a múlt héten: Alin Șerbănescu szerint a romániai társadalom igazából csak 2011-2012 óta akar autópályákat, addig nem igazán hiányoztak neki, vagy legalábbis nem tudta, hogy akarja őket, vagy nem.

Hirdetés