Egy hét munka után máris szabadságra mentek a moldvai autópálya – vagyis a bákói körgyűrű – építői

Nem kell beleszakadni a munkába.
Hirdetés

Még jóformán meg sem szokták a környezetet, máris majdnem egyhetes szabadságot kaptak a bákói körgyűrűn dolgozó munkások.

Ez már önmagában is furcsa, hát még akkor, ha hozzátesszük: nem csupán egy egyszerű körgyűrűről van szó, hanem – legalábbis a kormány szerint – az első moldvai autópálya-szakaszról.

Ahol az építési munkálatok kezdetét hogy, hogy nem, teljesen véletlenül március 15-ére időzítették – pontosan arra a napra, amikor országszerte 15 perces munkabeszüntetéssel tiltakoztak a polgárok a csapnivaló közúti infrastruktúra ellen, és autópályákat követeltek.

Az építő Spedition UMB szerint a szünet csütörtöktől március 26-ig, azaz keddig tart, akkor viszont már reggel héttől, két váltásban kezdik el ismét ezerrel építeni a körgyűrű-autópályát.

Azt is jelezték, hogy a havi három hetes munkaperiódusban szombaton is dolgoznak, vagyis a vasárnap az egyetlen szabadnap.

Hirdetés

Răzvan Cuc közlekedési miniszter igyekezett menteni a menthetőt, és közölte: a szerződésben szerepel, hogy a kivitelező havonta három hétig dolgozik, és kezeskedett azért, hogy a körgyűrű/autópálya idejében elkészül.

Amit most még nem vonunk kétségbe, de azért tényleg nevetséges, hogy egy hét után máris szünetet tartanak.

Hirdetés