tűzoltás
fsandor
2019. március 15. péntek, 10:48
Egy körgyűrűvel próbálják kifogni a szelet az országszerte elégedetlenek vitorlájából.

A kormányzó Szociáldemokrata Párt a Facebook-oldalán jelentette be, hogy pénteken elkezdődik a „Moldvai Autópálya építése” a szállításügyi miniszter részvételével.

Konkrétan arról van szó, hogy elkezdik építeni Bákó város körgyűrűjét, amely a PSD közlése szerint szerves része a Moldvai Autópályának és a 9. pán-európai korridornak. A körgyűrű projektje 2017-ben indult, a PSD-kormányzás idején, értéke 144 millió euró – hangsúlyozza a szociáldemokrata bejegyzés.

És mit ér egy építőtelep politikus nélkül: az első csákányvágás, vagy micsoda Răzvan Cuc szállításügyi miniszter jelenlétében történik, 12 óra 30 perckor.

Két és fél órával a PSD-s örömünnep után országossá dagadt tiltakozó akció kezdődik. Ştefan Mandachi suceavai üzletember, aki megépítette a moldvai autópálya első egy méterét, ugyanis 15 órakor szándékozik felavatni a művet és bejelentette, hogy 15 percre szünetelteti étteremláncának működését. Felhívásához nagyon sokan csatlakoztak: cégek jelezték, hogy pénteken 15 órakor negyedórára leállnak, sofőrök ígérték, hogy 15 percre megállnak autóikkal, de polgármesteri hivatalok is jelezték, hogy csatlakoznak az autópálya-hiány miatt meghirdetett tiltakozáshoz.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30381
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.