Ajaj, mi lesz itt! Rendőrök is tüntethetnek az autópályákért

Sztrádákat kérnének ebéd helyett az egyenruhások.
Hirdetés

Kezdetben viccnek tűnt, de egyre nagyobb méreteket kezd önteni a Ştefan Mandachi suceavai üzletember által kezdeményezett autópályatüntetés. Olyannyira, hogy még a rend őrei is csatlakozhatnak hozzá.

A moldvai vállalkozó azzal mutatott be a kormánynak, hogy saját költségének egy méter autópályát épített – ahogy mondta, az első sztrádát Moldvában – és mindenkit arra kér, hogy az avató időpontjában, március 15-én 15 órakor csatlakozzon a tiltakozásához.

Jelentkezők pedig egyre többen vannak, már az ország különböző részeiből jelezték üzletemberek, hogy a jelezett időpontban 15 percre felfüggesztik a munkát. De az alábbi támogatásra nem valószínű, hogy számított: a rendőrök szakszervezete is csatlakozna a tiltakozó akcióhoz.

Erre Bogdan Bănică, a rendőrök szakszervezetének elnöke kéri társait a Facebookon. Mint írja, nem is lenne nehéz kivitelezni a tervet, hiszen a rendőröknek alapból jár 20 perc ebédszünet, amit történetesen épp a tiltakozás időpontjában vehetnének ki.

Hirdetés

„Mielőtt rendőr lennék, román vagyok. Mielőtt rendőr lennék, bukovinai, suceavai vagyok, ennek a vezetőink tudatlansága miatt fellázadt országnak az egyszerű polgára” – fogalmaz a Facebookon közzétett toborzójában a szakszervezeti vezető.

Hirdetés