HOVÁ TART?
gycsaba
2019. március 5. kedd, 21:40
A fuvarozók is beszállnának. Kíváncsian várjuk, mi lesz ebből a szimpatikus kezdeményezésből.

Szélsebességgel virálissá vált a közösségi médiában a Ștefan Mandachi vállalkozó által közzétett videó, melyben közli, hogy tiltakozásképpen, saját költségén egy méter hosszú autópályát épített Moldvában, és azt március 15-én, 15 órakor akarja felavatni, ugyanakkor 15 perces demonstrációra – tevékenysége 15 perces megszakítására – buzdít mindenkit.

Két Prahova megyei vállalat már bejelentette, hogy csatlakozik a kezdeményezéshez, de ami ennél is izgalmasabb, hogy a Közúti Fuvarozók Országos Szövetségét vezető Augustin Hagiu is közölte,  támogatja a kezdeményezést. Az egyelőre nem világos, hogy a fuvarozók milyen formában szállnak be a moldvai autópálya-építést sürgető 15 perces tiltakozásba, ez napokon belül ki fog derülni.

Épp hétfőn írtunk arról, hogy a 40 gyorsétkezdét működtető 33 éves üzletember valódi betonalapozással, több rétegű aszfaltburkolattal kétsávos sztrádát épített – ez gyakorlatilag az első méter autópálya Moldvában –, és országos szintű tiltakozásra hívta a vállalkozókat.

A videóban azt is elmondja, hogy Romániában évente kétezer ember hal meg közlekedési balesetben, többen, mint az 1989-es forradalomban, és számításai szerint ő maga is több mint másfél évet veszített az életéből az autópályák hiánya miatt.

 

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?