Dan Tanasának ismét összejött: nem úszta meg a pénzbírságot Csíkszereda polgármestere

Ráduly Róbert hiába érvelt azzal, hogy a szolgálatos jelentgető egyesülete törvénytelenül működik.
Hirdetés

A történet onnan indul, hogy a Dan Tanasă vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) kezdeményezésére Ráduly Róbert csíkszeredai polgármestert tavaly arra kötelezte a bíróság, hogy naponta fizesse be a bruttó minimálbér 20 százalékának megfelelő összeget késlekedésért, mert elmulasztotta a Városi Művelődési Ház közelében elhelyezett székely- és városzászlók eltávolítását egy jogerős bírósági ítélet nyomán.

Az elöljárónak így 75 130 lejt kell befizetnie, mivel a bíróság a 2017. október 20. és 2018. május 22. közötti időszakot számította a bírság értékének meghatározására. Ráduly Róbert azonban perújrafelvételt kezdeményezett tavaly novemberben, a keresetében pedig arra mutatott rá, hogy a szolgálatos feljelentő egyesülete törvénytelenül működik, így nem is perelhetne.

A polgármester rámutatott: az egyesület igazgatótanácsának kétéves mandátuma, amely saját alapszabálya szerint a végrehajtó szervének számít, időközben lejárt. A bíróság azonban ezt kedden elutasította, így Ráduly Róbertnek ki kell fizetnie a kirótt pénzbírságot – tájékoztatott a Székelyhon hírportál. Persze nem ez az egyetlen per, amit a fáradhatatlan perelőember Ráduly ellen indított, a többi folyamatban van. 

Arról korábban mi is beszámoltunk, hogy Árus Zsolt gyergyószentmiklósi civil jogvédő hasonló okokra hivatkozva kezdeményezte az ADEC felszámolását, erről itt írtunk részletesen.  

Hirdetés