Fotó: Gábos Albin
Perelőbajnok
Timi
2018. augusztus 17. péntek, 19:23
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.

A Dan Tanasă nevével fémjelzett Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) talált pár olyan parkolási táblát Csíkszeredában, amelyiken a magyar felirat szerepel elsőként, a román pedig csak a második, ennek apropóján újabb pert indított Csíkszereda polgármestere ellen. Az ADEC szerint Ráduly Róbert Kálmán nem hajtotta végre maradéktalanul a jogerős ítéletet, mely tavaly szeptemberben kimondta, a román felirat kell elöl szerepeljen, ezért pénzbüntetésre köteleznék.

A Székelyhon megtudta: a Hargita Megyei Törvényszéktől kikért keresetlevélben az egyesület azt kéri, hogy Ráduly Róbert Kálmánt kötelezzék az országos bruttó minimálbér 20 százalékának megfelelő összeg kifizetésére minden nap késlekedésért, ugyanakkor késedelmi kamatok megállapítását is kéri a törvényszéktől a jogerős ítélet végrehajtásának elmulasztása miatt. Mivel az ítélet jogerőssé válása óta 9 hónap telt el a keresetlevél iktatásáig, az egyesület által kért pénzbírság megközelítheti a 100 000 lejt.

Szőke Domokos alpolgármester a lapnak elmondta, a jogerős bírósági ítéletet végrehajtották, a városban a kétnyelvű forgalmi táblák nyelvi sorrendjét megváltoztatták. Az ADEC ezúttal a parkolási táblákat kifogásolta. Az önkormányzat már felkérte a jelenleg felfüggesztett fizetéses parkolási rendszert üzemeltető céget, hogy az említett táblákat takarják le.

Ez a negyedik per, melyet Dan Tanasă egyesülete idén a csíkszeredai polgármester ellen indított, mindegyik esetben pénzbírság kiszabását kérve a magyar feliratok vagy a székely zászlók eltávolításának elmulasztása miatt. Jogerős ítélet még nem született ezekben a perekben.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27827
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.
Jól beolvasnak Bukarestnek a kisegyesülés évfordulóján.
Repülés a behavazott fenyveserdők fölött.
Egy régóta húzódó küzdelem ért véget a kolozsvári bíróság döntésével.
Nagyjából sehova. Mert lehet, hogy hősies dolog ennyi ideig protestálni, ám a mioritikus politikai valóság keményebb dió.
Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.
Egy liberális képviselő korlátozná a jogosultak körét.