A kép forrása a presidency.ro
Történelmi szignó
szabot
2018. november 28. szerda, 21:06
Sztráda helyett közröhej.

Iohannis hozzáteszi, amit hozzá bír tenni ahhoz az autópályához, amit – ha már Egyesülés – illett volna a centenáriumi évben átadni a forgalomnak. De amelynél 2018-ban még az első kapavágásig sem jutottak.

Hogy ő se maradjon ki 2018-ban az Egyesülés sztrádájából, ünnepélyesen és nyilvánosan KIHIRDETI a megépítést szentesítő törvényt. Egy egyszerű aláíráshoz kerít az államelnöki hivatal nyilvános ceremóniát csütörtökön délután öttől.

Autópályát még nem követeltek annyira, mint az időközben Egyesülés sztrádának elnevezett, Iaşi-t Marosvásárhellyel összekötni hivatott autópályát. A sztráda ötlete tíz éve merült fel, a Tăriceanu-kormány regnálása idején, azóta egy megvalósíthatósági tanulmányig jutottak.

Tavaly Iaşi-ban petícióztak, majd tüntettek is azért, hogy kössék végre össze Moldvát autópályán is Erdéllyel. A megépítést szentesítő törvényt a parlament egy hónapja gyöngyözte ki magából

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29068
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.