Pályára állva
béel
2018. november 7. szerda, 12:43
A képviselőház megszavazta, hogy meg kell építeni a Marosvásárhelyt Jászvásárral összekötő sztrádát.

Éés megtörtént: a képviselőház szerdán végső döntést kimondó kamaraként elsöprő többséggel megszavazta, hogy ha a fene fenét eszik, akkor is meg kell építeni az Erdélyt Moldvával összekötő autópályát. 261 képviselő a projekt mellett voksolt, kettő ellene (lehet, hogy mellényomtak), öten pedig tartózkodtak.

A pártokon átívelő projektként, 70 honatya által beterjesztett tervezet értelmében a sztrádát – amelyet az úgynevezett centenárium őrületében fellengzősen Egyesülés-autópályának hívnak – a közlekedési tárcának kell megépíttetnie, és a törvény amellett, hogy leszögezi: a minisztériumnak az elfogadást követő 30 napon belül el kell indítania a sztrádaépítés folyamatát, arra is kötelezi a kormányt, hogy a projekt kivitelezésének időtartama alatt a közlekedési minisztérium igényei szerint minden évben különítse el a költségvetésben az építéshez szükséges összeget.

Mielőtt azonban már elkezdenék tervezni, hogy az észak-erdélyi, A3-as jelzésű autópályához Marosvásárhelynél csatlakozó, és Hargita megyét is átszelő sztrádán száguldoznak majd, azért van egy rossz hírünk: azon túlmenően, hogy esetleg hitelből, esetleg állami és esetleg magánforrásból, azt nem írták bele, hogy konkrétan miből lesz rá pénz.

És hát a helyzet az, hogy a konkurencia is erős, a kormány ugyanis a Brassót Bákóval összekötő sztrádát építené meg szívesebben.

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28790
Méghozzá természetesen! És ez nem vicc! És, mint a végén kiderül, nem is vicces.
Szeben nyerte a Román Kupát, pedig Kolozsvár is nagyon akarta.
Mioritikus hazánk derék vezetői afféle téttelen edzésnek tekintik az európai parlamenti választásokat, a közelgő hazai választási háború előtt.
Kifejezetten a piros-fehér-zöld ellen született a bírósági ítélet.
Furcsára sikeredett a pakisztáni vendégmunkások Romániába invitálása. Másegyebet állít a pakisztáni kormány, illetve sajtó, mint a román külügyminisztérium.
Gulyás Gergely sem érti, miért nem lép a légitársaság.
A Kolozsvári Magyar Napokról van szó, hát persze. A kistesó, a Várkert Fesztivál pedig négy évet tölt. Igaz, nem ott, ahol eddig.
Nem tűröm tovább! Utolsó figyelmeztetés! Határozott lépéseket fogok tenni! Ilyen szavak hagyják el az ország vezéreinek ajkait, és máris csoda történik. Vagyis semmi.
Még egy hónapot kell várnia a jogerős döntésre.
Nem tekinthetünk el egy olyan befolyástól, mely egy nyelv reprezentatív szókészletében tükröződik és jó lenne, ha előbb gondolkodnánk és csak azután beszélnénk.
Emilia Şercan természetesen feljelentést tett a rendőrségen.
Beperelték az oktatási minisztériumot a vásárhelyi felekezeti iskola megalakítása miatt.
Oké, de kedves asszonyom, és kedves adakozók, európai szimbólum-siratók, mi a helyzet a hazai omladozó műemlékekkel?