Néhány hónapig még csak Debrecenből vagy Budapestről repülhetnek külföldre a váradiak

Esetleg Kolozsvárról.
Hirdetés
Vagy várniuk kell, vagy a környező repülőterek kínálatából kell válogatniuk azoknak a váradiaknak, akik külföldi úti célok felé szeretnének repülni: az előzetes ígéretek ellenére nem decembertől, hanem márciustól indulnak újra a külföldi járatok a város nemrég felújított repteréről.
 
A Bihar megyei önkormányzat szerdán este közölte, hogy a Tarom román nemzeti légitársaság vezérigazgatója, Wolfgang Wolf októberi kijelentéseivel ellentétben a barcelonai és olaszországi járatokra tavaszig kell várni, nem december elejéig: csupán március 25-én indulnak.
 
A megyei önkormányzat szóvivője a barátságtalan politikai nyilatkozatok és újságcikkek számlájára írja a késlekedést. Ezzel arra utalt, hogy a várost egyedül irányító liberálisok és hűséges sajtójuk magyarellenes felhangoktól sem mentes bírálatokkal illették a repülőteret működtető, RMDSZ-es irányítású megyei önkormányzatot.
 
Amely persze nem feltétlenül ártatlan az ügyben, Pásztor Sándor, a megyei önkormányzat elnöke ugyanis a mai napig is adós azzal a válasszal, hogyan tehette meg büntetlenül az ír Ryanair fapados légitársaság, hogy a további járatbővítésekre vonatkozó előzetes ígéretek ellenére derült égből villámcsapásként úgy döntött, hogy idén október végétől az összes külföldi járatát felfüggeszti.
 
Az önkormányzat minden esetre most ismét csak azt ígéri, hogy márciustól két légitársaság is indít majd külföldi járatokat Váradról. Azt ugyanakkor nem pontosítják, hogy ebben a Tarom is benne van, vagy két másik cégről van szó.
 
A Ryanair Barcelonába, Londonba, Milánóba, Düsseldorfba és a Münchenhez közeli Memmingenbe üzemeltetett járatokat a városból.
 
Jelenleg a Blue Air román fapados légi társaság is jelen van Nagyváradon, de – akárcsak a Tarommal – csak Bukarestbe lehet vele utazni. Korábban meglebegtették, hogy ők is indítanának Nagyváradról külföldi járatokat, ez azonban egyelőre még várat magára.

 

Hirdetés