Hálucsinánt: az agrárminiszter szerint szándékosan terjesztik a pestist Dragnea megyéjében

A makulátlan Teleormanról van szó, tehát Daea disznóságot sejt.
Hirdetés
A romániai sertéspestis-járvány sztorijának koránt sincs vége, sőt, még mindig több a duma, mint a valódi súlyú lépés a krízishelyzet megoldása kapcsán. Ezt már lassan megszokhattuk a fertőzött sertések megsemmisítését korábban a holokauszthoz hasonlító Petre Daea minisztertől, aki most ismét olyat nyilatkozott bele a világba, hogy azóta is csak pislogunk, mit a vett malac.
 
Történt ugyanis, hogy a héten beigazolódott a betegség jelenléte Teleorman megyében is (tudják, az a szent hely, ahonnan többek közt egy bizonyos Liviu Dragnea szocdem-pártelnök és Viorica Dăncilă kormányfő is származik), miután egy erdő szélén megtalált elhullt állat húsában kimutatták a vírust. És mit mond erre Petre Daea? Hát azt, hogy az gyanítja, valaki szándékosan terjeszti a vírust  Teleorman kies tájain, ahol Liviu Dragnea fiának, Valentin Ştefan Dragneának is van egy sertésfarmja. Sőt, a miniszter úr ki is vizsgáltatná az ügyet az illetékes hatóságokkal, mert az ilyen helyzetekkel „nem szabad játszani”.
 
Emlékeztetőül: Cătălin Tolontan és csapata a tolo.ro oknyomozó portálon nem is olyan régen arról cikkezett, hogy bizonyítani ugyan nem tudja, de sejteti, hogy Dragnea fiának sertésfarmja azért szabadult meg az állatainak zömétől, mert jóval korábban tudomást szerezhetett a járvány valódi méretéről és terjedési sebességéről. Az elmúlt időszakban egyébként lassult az afrikai sertéspestis terjedése az országban, a legfrissebb adatok szerint Románia 41 megyéje közül 13-ban, főleg a Duna torkolatvidékéhez közeli dél-keleti országrészben még mindig jelen van. 

 

Hirdetés