A német védő bejött, a német bíró nem a magyar válogatottnak

Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Hirdetés

Alig egy hónappal a 2-1-es magyar győzelemmel zárult budapesti mérkőzés után Athénban is összecsapott Görögország és Magyarország labdarúgó-válogatottja az UEFA Nemzetek Ligája elnevezésű sorozatában. A meccs nem hozta lázba a hazai szurkolókat, a 70 ezer férőhelyes Olimpiai Stadionban alig 8000-en látták, amint gyötri egymást a két csapat.

A magyar válogatottban ezen a találkozón mutatkozott be az RB Leipzig csapatkapitánya, Willi Orban, a magyar és lengyel felmenőkkel rendelkező hátvéd. A 26 éves védő ezzel egyből a csapat legértékesebb játékosa lett a maga 15 millióra becsült vételárával.

Orban szereplése a korábbinál jóval magabiztosabbá is tette a magyar védelmet, a görögöknek egyetlen lövése sem volt az első félidőben, viszont a második közepén Kosztasz Mitroglu fejesével első lehetőségüket gólra is váltották.

A magyar csapatból ezúttal nem a lendület, hanem a pontosság hiányzott, főleg az utolsó passzoknál, a szabadrúgások mellett csak Szalai két fejese volt igazi gólhelyzet, de mindkettő mellément. A legvégén pedig hiába reklamáltak 11-est a vendégjátékosok Bakaszetasz kezezésénél, Tobias Stieler német játékvezető csak a meccs lefújására használta a sípját. Az UEFA sorozataiban pedig egyelőre nincs videobíró.

Hirdetés

„Ma este jobban játszottunk, mint az otthoni meccsen. Kevesebb esélyt adtunk az ellenfélnek, de ilyen foci, most nem volt annyi szerencsénk. Nem tudok semmit a játékosok szemére vetni, mindent beleadtunk, persze voltak hibáink is. Támadóbb volt a játékunk, nem sikerült gólt szerezni, de a mentalitással semmi probléma nem volt. Egy dolog nem tetszett, az pedig a játékvezetés volt”

– értékelt a meccs után Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Magyarország legközelebb hétfő este, Tallinnban lép pályára, Észtország ellen.

Nemzetek Ligája, C liga, 3. forduló:
2. csoport:
Görögország–Magyarország 1-0 (Mitroglu 65.), Észtország–Finnország 0-1 (Pukki 90+1.)
Az állás: 1. Finnország 9 pont, 2. Görögország 6, 3. Magyarország 3, 4. Észország 0.

Hirdetés