Ártatlannak vallotta magát a román férfi, aki röhögve rombolt le öt házat markológépével Nagy-Britanniában

Sajátos nézőpont.
Hirdetés
Ártatlannak vallotta magát az a román vendégmunkás, aki szemtanúk beszámolója szerint porig rombolt öt frissen felépített lakóházat egy markológéppel Nagy-Britanniában.
 
A 31 éves Daniel Neagut hétfőn hallgatta meg az illetékes bíróság. A beszámolók szerint a férfi csupán annyit mondott, hogy nem tartja magát bűnösnek.
 
A London Harrow nevű kerületében élő férfi előzetes fogva tartását meghosszabbították, így várhatóan a február 4-én kezdődő tárgyalásig őrizetben marad.
 
Mint megírtuk, az augusztusi incidens azért következett be a hertfordshire-i Buntingfordban, mert az építkezési cég, amelynél a férfi dolgozott, nem fizette őt ki. Neagu ugyanis Romániában hagyta a cég egyik munkagépét, amit a cégvezetés igencsak sérelmezett, ezért ki is rúgták őt.
 
Az nem derült, miért és hogyan került egyáltalán a munkagép Romániába.
 
A román vendégmunkás viszont azt sérelmezte, hogy nem kapta meg a pénzét, ezért bepattant egy exkavátor vezetőfülkéjébe, és módszeres rombolásba kezdett. Összesen öt házat tett lakhatatlanná a rémült szomszédok szeme láttára – saját bevallása szerint csak azokat, amelyek felépítésén maga is dolgozott.
 
A szomszédok beszámolója szerint a férfi nevetve rombolta le a házakat, közben pedig le is fényképezte „munkája” eredményét.
 
Az okozott kár eléri a négymillió fontot.
 
A házak szinte teljesen készen várták, hogy lakóik néhány héten belül beköltözzenek. Most viszont némelyiküket földig kell rombolni, hogy a nulláról építsék újra őket. 

Hirdetés