Bihari román népzenét is előad Váradon a 100 Tagú Cigányzenekar

Nem csak a Kolozsvári Magyar Napokon láthatók a világhírű muzsikusok.
Hirdetés

Akkora nagy szabadtéri színpadot még nem építettek Nagyváradon, mint amekkorát a 100 Tagú Cigányzenekarnak fognak. A világhírű muzsikusok a Szent László téren lépnek fel a Nagyváradi Virágkarnevál díszmeghívottjaiként.

A Debreceni Virágkarnevál folytatásaként öt virágkocsi lépi át a magyar-román határt és mutatkozik be Nagyváradon és idén először az Érmelléken, Bihardiószegen is. Erről részletesen ITT írtunk.

Azt azonban csak most jelentette be a városvezetés, hogy a rendezvény rendkívüli koncerttel zárul, kedden, augusztus 21-én este 20 órától a budapesti 100 Tagú Cigányzenekar, hivatalos nevén Budapest Gypsy Symphony Orchestra lép fel a Szent László téren.

A legjobb cigányprímásokból és muzsikusokból álló, hungarikummá nyilvánított zenekar klasszikus  darabokat és magyar népzenét egyaránt játszik majd Nagyváradon, de a repertoárban George Enescu Ciocârliája is szerepel. A koncert különlegességet is tartogat, a zenekar egyik tagja a ritka hangszerként számon tartott bihari tölcséres hegedűn ad elő román népzenét.

Az 1985-ben alapított Budapest Gypsy Symphony Orchestra jövő héten a Kolozsvári Magyar Napok zárógáláján is fellép.

Hirdetés