Fotó: Oradea.ro
Virágom, virágom
papmeli
2018. augusztus 1. szerda, 18:59
Debrecenbe kéne menni… vagy a cívis város jön el hozzánk. Nagyvárad után az Érmellékre is.

Mikor máskor, mint a híres Debreceni Virágkarnevál idején, melyet immár évek óta a határ innenső oldalára, Nagyváradra is importálnak. Az idei rendezvény azonban minden eddiginél különlegesebb lesz, ugyanis a két testvérváros mellett az Érmellékig, Bihardiószegig, illetve Esztergom után a felvidéki Királyselmecig is eljutnak a virágkocsik.

Erről szerdai debreceni sajtótájékoztatójukon számoltak be a szervezők, amelyen a romániai partnerek, a Bihar megyei, nagyváradi és bihardiószegi önkormányzat képviselői is jelen voltak. Elhangzott, hogy a virágkarnevál kocsijai idén 13. alkalommal kelnek át a határon és jutnak el Nagyváradra.

A nemzeti ünnepet követő napon, augusztus 21-én öt virágkocsit csodálhatnak a bihari megyeszékhely lakói. Ezek egyike a két város közös kocsija, mely a kultúrát, a debreceni és a váradi színház homlokzatát ábrázolja, de idén először Hajdú-Bihar és Bihar megye is készít közös kreációt. A debreceni Aquatikum és a Fórum kereskedelmi központ kocsijai mellett a nemzeti ünnep jelentőségét, Szent István koronáját és a koronázási jelvényeket ábrázoló virágkocsi is eljut a határ innenső oldalára.

A Közép-Európa legfontosabb fesztiváljai között jegyzett Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-21. között zajlik, a pár nap alatt mintegy ötven program várja az érdeklődőket. Az említett öt virágkocsi 21-én Nagyváradon, míg 22-én Bihardiószegen lesz megcsodálható.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27632
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.