Példátlan összefogással gyűlt össze a pénz Dóra műtétjére

Méghogy nincs emberség, segítőkészség a mai világban!
Hirdetés

Ez egy csoda! – írta a Facebookon az egyik hozzászóló Aczél Dóra azon bejelentéséhez, hogy meglett a szükséges összeg újabb műtétjéhez. A számos társadalmi és jótékonysági projektben részt vevő nagyváradi nőnek mindössze hat nap alatt sikerült összegyűjteni az újabb bécsi beavatkozáshoz szükséges 28 ezer eurót.

Felhívását, hogy anyagi segítségre szorul, augusztus elsején este tette közzé, ezt százak osztották meg a közösségi portálon, sok sajtóorgánum, így a Főtér is beszámolt róla és számtalan csatornán indult gyűjtés. Egyházi és közösségi vonalon is folytak az adományokat, de volt, aki az általa készített képeket, tortákat vagy saját ruhatárát bocsátotta áruba azért, hogy segíthessen.

Még egy hét sem telt el és augusztus 6-án kora délután Dóra leállította a gyűjtést. „No more DONATIONS! Csak este tudom összesíteni az adományokat, de MEGVAN A TELJES összeg!” – írta. Az összesítésnél kiderült, hogy az adományok több mint tízezer euróval meg is haladják a szükséges összeget: 39.556 euró gyűlt össze.

Beigazolódott: Aczél Dórát sokan csodálják, sok embert megfogott segítőkészségével, közösségi tevékenységével, és őszinte, megrázó írásaival, melyekben betegségének történetéről számolt be napról-napra, lépésről lépésre. Kötetben a Koinónia kiadónál jelentek meg Fájdallam címmel, az első kiadás elfogyott, az újranyomást várják. Jelenleg a Nőileg magazinban publikál hasonlóan személyes hangvételű, őszinte jegyzeteket.

Hirdetés

És miközben az elmúlt években számos közösségi, jótékony célra kalapozott pénzt, a saját műtétjére indított gyűjtés bebizonyította: neki is sokan akarnak segíteni. Dórát augusztus 15-én műtik Bécsben, az adománygyűjtésről blogján számolt be. 

Hirdetés