Bocsánatot kért az államtitkár, aki „háromtökeinkre” íratná a centenáriumot

Észre sem vette, hogy marhaságot beszél.
Hirdetés

A centenárium jegyében zajló nagyváradi villámsakk Európa-bajnokság sajtótájékoztatóján történt az a nyelvbotlás, ami miatt Cosmin Butuza, az Ifjúsági és Sportminisztérium államtitkára magyarázkodásra kényszerült.

„Van 100 évünk a nagy egyesüléstől, és úgy gondolom, büszkélkednünk kell ezzel a dologgal, meg kell mutassuk az idegeneknek is, hogy románok vagyunk, hogy büszkék vagyunk a centenáriumra. Tegyük a centenáriumot a »háromtökeinkre«, a plakátjainkra, mindenre, amit jelent!” – fogalmazott Nagyváradon az államtitkár.

Miután két napig ezen a nyelvbotláson rugózott a sajtó, szombaton Zsilvásárhelyen (Târgu Jiu) Butuza bocsánatot kért a románoktól, akik sértve érezték magukat a „sajnálatos kijelentés” miatt. Elmondta: észre sem vette, amikor kicsúszott a száján ez a szó, ami egyébként nem szerepel a szótárában. Felvételről is látszik, hogy amikor ezt mondta, a keze véletlenül hozzáért a mikrofonhoz, így nem is hallatszik tisztán, mi hangzott el – magyarázkodott. 

Ioana Bran ifjúsági és sportminiszter szerint az izgatottság is szerepet játszott a történtekben.

Nagyon izgulhatnak mostanság a kormány tagjai és tisztviselői, mert elég gyakran beszélnek marhaságokat. Vagy csak Viorica Dăncilă miniszterelnök példája ragadós?

Hirdetés