Hiszti a sepsiszentgyörgyi városházára kitűzött gyászlobogó miatt

Nem zavarták a tények az Országos Koalíció Románia Modernizálásáért mozgalom vezetőjét.
Hirdetés

A legendásan magyerellenes Alexandru Cumpănaşu Facebook-bejegyzésben hisztizett egy nagyot vasárnap, miután megtudta, éppen a román himnusz napján (július 29-én) gyászlobogó került a sepsiszentgyörgyi városházára.

Az ultranackó mozgalmár azonnal felszólította az országos rendőrség-főkapitányságot és a csendőrséget, hogy intézkedjen az ügyben, és az RMDSZ-nek azt üzente, folytatja az erdélyi magyar politikai szervezet tevékenységének betiltását célzó küzdelmét.

A gyászlobogót egyébként azért tűzték ki, mivel elhunyt Sepsiszentgyörgy egyik, Pro Urbe-díjjal kitüntetett díszpolgára, és a megyeszékhelyen két évtizede így búcsúznak az eltávozott személyiségtől – magyarázta el Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke a Mediafaxnak, Antal Árpád szentgyörgyi polgármester pedig megjegyezte: „egyesek mindenféléket írogatnak, mielőtt tájékozódnának”. 

A zászlóvonatra felült a végén Sebastian Cucu Kovászna megyei prefektus is, aki az Agerpresnek azt mondta, lehet, hogy a gyászlobogót a jeles ünnep alkalmával mégiscsak le kellett volna venni a „félreértések elkerülése végett”. 

Hirdetés