Végük lesz
Jean St'Ay
2018. július 12. csütörtök, 13:45
Hát persze. Alexandru Cumpănașunak megint elgurult a gyógyszere.

Ő Alexandru Cumpănașu. Ő a Románia Modernizálásáért Nemzeti Koalíció (Coaliția Națională Pentru Modernizarea României, CNMR) elnöke. Ő román ultranacionalista. Ő egységes és oszthatatlan. Neki kevés gondolata van, de azokhoz csökönyösen ragaszkodik. Ezért nem szoktunk túl gyakran foglalkozni vele. Csak amikor nagyot robban az elméje.

Például most. Pár napja közölte a világgal Facebook-oldalán, hogy elege van abból, hogy a magyarok az urak Romániában. Pontosabban az RMDSZ. Mert hát világos: Klaus Iohannis államelnököt a felfüggesztést illető szavazataikkal tartják sakkban, a kormánytöbbséget meg a különböző törvényekre leadható szavazataikkal. Tiszta sor, nem?

Na de ez semmi! Cumpănașu úr szerint Romániát keresztül-kasul beszövi a magyar kémhálózat. Igen, igen, a magyarországi magyar. Persze, romániai magyarokat is használnak (RMDSZ, EMNP, MPP), de a lényeg a láthatatlan kémhálózat. Mindenütt ott vannak. Na de majd ő jól leleplezi őket. Bármi áron. És kész.

Hogy a nagy leleplezés után mi lesz, arra nem tért ki a derék hazafi.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27348
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.