Ismét településeket öntött el a víz több erdélyi megyében

Szeben és Maros megyében is gondokat okozott a felhőszakadás.
Hirdetés

Az elmúlt napokban lezúdult hatalmas mennyiségű eső után menetrendszerűen megérkeztek az árvizek is Erdélybe: Szeben és Maros megyében is súlyos károkat okoztak az áradások, volt olyan település is, ahonnan ki kellett menekíteni a polgárokat.

Ilyen a Szeben megyei Alsóbajom, ahonnan hétfőn este ötvennél is több személyt menekítettek ki, miután a domboldalakon lezúduló esővíz elöntötte a települést.

A katasztrófavédelem egységei ezért evakuálták az embereket az elöntött házakból. Közben a mintegy másfél méteres magasságú víz miatt nem tudott eljutni a mentőautó egy magas vérnyomásban szenvedő nőhöz.

A hatóságok az áradások miatt lezárták az Alsóbajom és Bázna közötti útszakaszt. Ugyanígy jártak el a
Zsinna és Dobratelep közötti út esetében is.

Hirdetés

Maros megyében Dicsőszentmártonban és Ádámoson okozott gondot a több mint egy órán át tartó felhőszakadás. Az árkok megteltek, majd kiöntöttek, a csatornahálózat pedig képtelen volt elnyelni a hatalmas mennyiségű vizet.

Dicsőszentmártonban nyolc helyen is udvarokat, pincéket és lakásokat öntött el a víz. A tűzoltók szivattyúkkal távolították el a vizet.

A közeli Ádámoson is hasonló gondokkal szembesültek a lakók és a katasztrófavédők – mint kiderült, az áradások egyik oka az, hogy nem tisztították ki a vízelvezető árkokat.

Hirdetés