Irgalmatlanul elázott a Bánság egy része

Több mint száz háztartást öntött el a víz. Felkészül Brassó és Szeben megye.
Hirdetés

Temes megye hat településén 114 háztartást öntött el az ár csütörtök éjszaka, péntek hajnalban – jelenti a Temes Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU). Az érintett települések Temesvártól keletre helyezkednek el a Béga folyó mentén. Facsádon 17 háztartásból, Bozsoron húszból, Kisbékésen 50 háztartásból kellett kiszivattyúzni a vizet, Jercén 4,  Bégakalodván, Bázosdon és Vadpatakon két háztartást öntött el a hirtelen nagy mennyiségben lezúduló csapadék.

Az embereknek egyelőre nem kellett elhagyniuk otthonaikat és utakat sem zártak le. Eva Georgeta Andreaş prefektus és Daniel Franţescu alprefektus az árvíz sújtotta településeken tartózkodik a megyei katasztrófaelhárítás vezetőjével együtt, hogy felbecsüljék a keletkezett kárt, és biztosítsák a lakosság védelmét. 

Ugyancsak felhőszakadás fenyegeti árvízzel Brassó és Szeben megyét pénteken – figyelmeztetnek a hidrológusok. A szakemberek szerint az itt lehullt nagy mennyiségű csapadék vadpatakokat alakíthat ki a hegy- és domboldalakon, gyors áradások futhatnak le a kisebb folyókon, több patak és folyó kiléphet a medréből.

A riasztás szerint a fenti események a legnagyobb valószínűséggel az Olt baloldali mellékfolyóinál jelentkezhetnek Sárkány és az alsóárpási vízgyűjtő tó között, Fogarastól keletre, illetve nyugatra.

Hirdetés