Szászvidéken robog az erdélyi élményvonat

A Transilvania Train augusztus végén pöfög Brassótól gyulafehérvári kerülővel Nagyszebenbe, majd Fogarasra. Nem olcsó beszállni, de buli.
Hirdetés
Idén is végigpöfög Dél-Erdélyen a CFR élményvonata, a Transilvania Train, közölte ma a vállalat Facebook-oldalán. A szerelvény augusztus 22-e és 26-a között közlekedik a Brassó-Segesvár-Medgyes-Gyulafehérvár-Szászsebes-Nagyszeben-Fogaras útvonalon és vissza.
 
A 600 kilométeres útvonalon a turisták több mint húsz várat és erődtemplomot, 15 hagyományos kézművesműhelyt látogathatnak végig, részt vehetnek két koncerten a szászsebesi evangélikus templomban, illetve Nagyszeben történelmi központjában, valamint két hagyományos mulatságon is. 
 
A Transilvania Train honlapján is megtalálható program szerint az utasok közös főzésben is részt vehetnek, megkóstolhatják a helyi gasztronómiai különlegességeket, Medgyesen kézműveskedhetnek, éjszakánként pedig négycsillagos szállodákban szállásolják el őket. Részletes program itt. 
 
Az árak személyenkénti 900 eurónál kezdődnek. Két felnőttel viszont már ingyen utazhat egy 14 év alatti gyerek. A legdrágább a háromszemélyes ajánlatcsomag, ez 2260 euróba kerül. Jegyet vásárolni szintén a projekt – meglehetősen lassú – honlapján lehet
 

Hirdetés