Fotó: Varga György/MTI
oltalom
pazs
2018. április 19. csütörtök, 17:49
Németország viszont egymagában nagylelkűbb volt, mint az összes többi EU-tagállam együttvéve.

Az európai uniós tagállamok 538 ezer menedékkérő számára nyújtottak védelmet 2017-ben. A kedvezményezettek közel egyharmada szíriai volt – közölte csütörtökön közzétett jelentésében az Európai Unió luxembourgi központú statisztikai hivatala.

Az Eurostat jelentése szerint a tavalyi számadatok mintegy

25 százalékos csökkenést mutatnak

a 2016-ban regisztráltakhoz képest. A tagállamok összesen mintegy 24 ezer embert fogadtak be az uniós áthelyezési és áttelepítési program keretében – írja az MTI.

Ha megnézzük az Eurostat beszámolójában szereplő táblázatokat, kiderül belőle, hogy mind abszolút számokban, mint lakosságarányosan

Németország messze a legtöbb menekültet fogadta be tavaly:

325 370 embert, ami az összes menedékkérő 60 százaléka. A sorban következő Franciaország már „csak” 40 575 kérelmezőnek adott menekült- vagy oltalmazotti státust, majd Olaszország, Ausztria és Svédország következik, 30 ezer feletti menedékkérővel. Lakosságarányosan a legtöbb menekültet Németország, Ausztria és Svédország fogadta be.

Talán meglepő, de

a közép- és kelet-európai régióban, arányait tekintve, Magyarország fogadta be a legtöbb menekültet:

a magyar hatóságok 1290 menedékkérelmet bíráltak el pozitívan. Összehasonlításképpen: ez a szám a jóval nagyobb Lengyelországban 560, Horvátországban 170, Szlovéniában 150, Csehországban 145, Szlovákiában pedig 60.

Románia számszerűen nem sokkal több menekültet fogadott be, mint Magyarország – 1330 főt –, viszont a népessége és területe mintegy kétszer akkora, mint nyugati szomszédjáé.

A beszámoló szerint

a legtöbb, közel 200 ezer befogadott szíriai volt.

A szíriaiak száma az összes menedékkérő között 33 százalék volt tavaly, ez csökkenést mutat 2016-hoz képest, amikor az összes menedékkérő 57 százalékát tették ki. A szíriaiakat legnagyobb számban az afgán (19 százalék), az iraki (12 százalék), majd az eritreai (5 százalék) végül az iráni, a szomáliai és a nigeri menekültek követték az unió országaiban.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26296
Mindenki valakinek a valakije a közszférában, még egy takarítónőt sem lehet alkalmazni anélkül, hogy a párt ne szóljon bele, állítja Mihai Seplecan volt Kolozs megyei tanácselnök.
Ezt állítja egy gyulafehérvári fejlesztési szakember.
Ha Ferenc pápát meghallgatni megy Csíksomlyóra, olyan mintha a pünkösdi búcsún venne részt.
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.
Mi lesz itt, ha a PSD összeesküvés-elméleteinek egyik legfontosabb szereplője megszerzi az Európai Ügyészség vezetését?
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.