Furcsa és megalázó módon halasztották el ismét az ítélethirdetést Horváth Anna ügyében (VIDEÓval)

Immáron harmadszor. Ilyen esettel azért még nem találkoztunk.
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, Horváth Anna és Fodor Zsolt üzletember ügyében március 22-én, csütörtökön kellett volna ítéletet hirdetnie a kolozsvári táblabíróságnak. Kétszer már elhalasztotta az ítélethirdetést a tisztelt bíróság, március 2-án, illetve 8-án, különböző okokra hivatkozva.

A csütörtöki ítélethirdetésre nem csak a sajtó képviselői mentek el. A Legyél te is Ancsa mellett! nevű zárt Facebook-csoportban mozgósították a kolozsváriakat a megmozdulás szervezői, így hát 25-30 ember lepte el a táblabíróság folyosóját: polgárok, közéleti személyiségek, művészek.

És mindenki várt, a körülményekhez képest kellemesnek nevezhető hangulatban, olyan fél tizenkettőtől háromnegyed kettőig. Ekkor furcsa dolog történt: váratlanul megjelent a tömegben egy fekete ruhás hölgy (minden bizonnyal bírósági alkalmazott). Ha jelen sorok szerzője nem állt volna éppen ott, ahol, nem is hallotta volna a hölgy által mondottakat. A hölgy odafordult Horváth Annához és közölte vele, hogy az ítélethirdetést péntekre halasztották. És nem tudni, hány órakor lesz. Csak így. Ennyi. És elment.

Lehet, hogy a bíróságnak joga van az ilyen eljárásra (feltételezzük, hogy ha nem lett volna, akkor nem is járt volna így el), de mindentől függetlenül ezt a módszert furcsának és megalázónak tartjuk.

Fodor Zsolt nem jelent meg az ítélethirdetésen, tekintettel arra, hogy születésnapja van. Mondhatjuk úgy is, hogy szerencséjére.

Hirdetés

Emlékeztetőül: Horváth Annát azzal a váddal állította bíróság elé az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), hogy 2016-ban 60 fesztiválbérletet kért és fogadott el Fodor Zsolt üzletembertől a kampányát is segítő önkéntesei számára, cserébe épületfelújítási engedélyt sürget meg a városházán az üzletember számára.

 

Hirdetés