A minisztérium is kivizsgálja a három emberéletet követelő munkabalesetet

Uniós alapokból újítottak fel egy vasúti hidat, amikor a föld ráomlott három munkásra.
Hirdetés

Vizsgálóbizottság felállítását rendelte el Felix Stroe szállításügyi miniszter annak a Hunyad megyei munkabalesetnek az ügyében, amelyben három személy vesztette életét, miután egy vasúti hídnál végzett munkálat közben rájuk omlott a föld – tájékoztat a tárca közleménye. A bizottságot Ninel Cercel államtitkár vezeti, aki el is indult a baleset helyszínére.

A közlemény értelmében a minisztérium ugyanakkor ellenőrzéseket rendelt el minden olyan munkatelepen, ahol a tárca által megrendelt munkálatok zajlanak. 

Szombat délben maga alá temetett a beomló föld három munkást, akik a Petrozsény és Banica (Baniţa) közötti vasúti szakaszon levő egyik hídnál dolgoztak. A Hunyad Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség vezetője, Adrian Bozdog szerint mindhárom férfi életét vesztette. 

A Román Vasúttársaság pályahálózatot kezelő részlegének közleménye értelmében a szóban forgó munkálatokra a vasúti hidak felújítását célzó, európai uniós finanszírozású program keretében került sor. A munkálatokat a Confer Grp/Radaria Rt. nevű, Bákó megyei cég végezte, ezek kivitelezési határideje 2017 novembere.

Hirdetés