Jó hír: a végéhez közeledik a leégett atyhai templom felújítása

Már a kereszt is felkerült a toronyra. És habként a tortán, a faluba vezető műút is elkészült.
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, 2016 szeptemberében egy villámcsapás következtében leégett az atyhai római-katolikus templom. A templom teljes tetőszerkezete, a torony, az odabent levő használati eszközök és felszerelés is odaveszett. A károkat 380 000 lejre becsülték.

A gyulafehérvári érsekség gyűjtést hirdetett a templom újjáépítéséért. Azóta eltelt bő egy év, és látványosan alakultak a dolgok. Adorján Imre plébános szerint most már napok kérdése, és a kivitelező befejezi a tornyot. Egy nagy teljesítményű villámhárítót is szereltek a toronyra. Továbbá felkerült a kettős kereszt is.

Folytatódnak a munkálatok a födémen, a tetőszerkezeten, illetve a templombelsőben dolgoznak a fűtés- és az elektromos hálózat kialakításán. A bútorzat, az orgona, a harangok csak jövőre kerülnek a templomba, de a hívek egy-két hónapon belül már birtokba vehetik az istenházát.

Ráadásul a faluba vezető négy és fél kilométeres utat is befejezték az építők, a hivatalos átadásra csütörtökön került sor.

Adakozni továbbra is lehet, a plébánossal és az egyházközség adminisztrációjával a www.atyha.ro, illetve az Élő székelyföld Munkacsoport portálján feltüntetett elérhetőségek útján lehet tartani a kapcsolatot.

Hirdetés