Elkotyogta a román sajtó az egyik magyar díjazottat

Berszán Zsolt képzőművész az egyik, aki Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért díjat kap.
Hirdetés
A magyar kultúra napja alkalmából az RMDSZ évente jutalmazza azokat a művészeket, akik az erdélyi magyar kultúra átörökítéséhez, megismertetéséhez kiemelt módon hozzájárulnak. A díjat minden évben három kategóriában adják át: egy képzőművészt, egy irodalmárt és egy előadóművészt tüntetnek ki, de az RMDSZ nem hozza előzetesen nyilvánosságra, hogy kit, az csak a díjátadón szokott kiderülni.
 
Tavaly a rengeteg díjat, végül pedig az Oscar-díjat is elnyerő Saul fia miatt sejtettük, hogy a film egyik főszerepét alakító erdélyi színészt, Molnár Leventét tüntetni ki az RMDSZ is, a tippünk be is jött.
 
Idén nem hivatalos forrásból tudtuk meg, hogy Berszán Zsolt képzőművész (a fenti képen középen) lesz az egyik díjazott, később ez megjelent a Ziua de Cluj kolozsvári hírportálon, ahol maga Berszán is örömét fejezi ki a díj kapcsán. Van egy erős tippünk arra is, hogy kit díjaz idén az RMDSZ az irodalom területén, de nem áruljuk el, inkább találgassanak önök is kommentben.
 
Az idei díjátadó gála január 22-én, vasárnap délután öttől zajlik Kolozsváron a sétatéri Kaszinó épületében, ahol a díjazottak méltatása után Laczkó Vass Róbert színművész és Szép András zongorista legújabb közös produkcióját, a Kolozsvár-filmet élvezhetjük.

Hirdetés