Megóvták a döntést, amely felmentette Kövesit a plágiumvád alól

Vagyis ismét átbogarásszák a DNA főügyészének doktori dolgozatát.
Hirdetés
Fellebbezés érkezett a Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanácshoz (CNATDCU) azon döntése ellen, miszerint Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség főügyésze nem plagizált doktori dolgozata megírásakor –tájékoztatta kedden az Agerpres hírügynökséget a CNATDCU ideiglenes elnöke, Marius Andruh. 
 
Andruh elmondta, az óvás kielemzésére bizottságot kell létrehozni, amely jelentést készít, a jelentésről pedig a vezetőtanács szavaz majd. „Óvást nyújtottak be, és a törvény értelmében nekünk válaszolnunk kell erre az óvásra” – jegyezte meg az ideiglenes elnök, aki szerint az új bizottság háromtagú lesz, és nem lesz benne olyan személy, aki korábban már foglalkozott a DNA főügyésze disszertációjának kielemzésével. 
 
A CNATDCU tanácsa 2016 december 8-án hozta meg arra vonatkozó döntését, hogy Laura Codruţa Kövesi nem plagizált doktori dolgozata megírásakor. A döntést akkor 35 támogató szavazattal és egy tartózkodással fogadták el. 
 
Laura Codruţa Kövesi szerint egyesek vagyonokat fizetnek azért, hogy őt lejárassák, de esze ágában sincs, hogy ezért lemondjon.

Hirdetés