Hazafias demagógiával búcsúzik Gabriel Oprea

Szerinte azért kell távoznia a szenátusból, mert jó hazafi, hiszen – mint írja – még a román zászlót is kifüggesztette a Székelyföldön.
Hirdetés

Hétfőn hivatalosan is benyújtotta szenátori mandátumáról való lemondását Gabriel Oprea, aki október elsejétől veszíti el tisztségét. A lemondó nyilatkozatot nem személyesen nyújtotta be Călin Popescu Tăriceanu házelnöknek, és a lemondás iktatása után sem jelent meg a gyűlésező szenátus előtt. Ehelyett a Facebook-oldalán tette közzé felmondásának másolatát egy hosszú, főleg saját munkáját dicsérő levél kíséretében.

Jó hazafiként, becsületes románként mindig Románia érdekeit tartotta szem előtt, fogalmaz a levélben. Szerintem éppen amiatt kell távoznia a szenátusból, mert vette a bátorságot, hogy a nemzeti érdekről, a hagyományos értékekről, a hadseregről és az egyházról beszéljen, és mert Székelyföldön a román trikolór kifüggesztetését szorgalmazta.

A gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt politikus áldozatként tekint magára, annak ellenére, hogy korábban már nagyon sok vádat megfogalmaztak vele szemben. Oprea a gyanúsítottja annak az ügynek is, amelyben szolgálati visszaéléssel vádolják, konkrétan hivatalos konvojok szabálytalan igénybevételével, illetve gyanúsított a belügyminisztériumi titkosszolgálat vezetői ellen indított nyomozásnak is amiatt, mert az ő nyomására vettek az intézmény költségvetéséből egy olyan luxusautót, amelyet ő gyakorlatilag szolgálati autóként használt.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) vádiratából kiderül: igazi szabadrablás zajlott a belügyminisztériumban Gabriel Oprea főnöksége idején: kávét, pálinkát, szaloncukrot, női cipőt vásároltak a belügyminisztérium operatív alapjából.

Hirdetés

Gabriel Opreának visszavonják a doktori címét is: az Egyetemi Címeket, Oklevelet és Tanúsítványokat Igazoló Országos Tanács nemrég hozta meg a végleges döntését, miszerint a volt belügyminiszter doktori dolgozata plágium.

Szóval lehet bármilyen nagy hazafi, nem éppen egy ma született bárány …

Hirdetés