Sepsiszentgyörgyön is megjelent a „kiütős játék”

Mész az utcán és minden előzetes figyelmeztetés nélkül leütnek.
Hirdetés

Egy olvasónk jelezte, hogy áldozata volt az Egyesült Államokból „importált” knockout game-nek, a kiütős „játéknak”. Ez abból áll, hogy az erőfitogtató „játékos” minden előzetes figyelmeztetés nélkül az utcán leüti a kiszemelt áldozatot, majd továbbáll.

A sepsiszentgyörgyi származású, Kolozsváron élő Morar Róbert azt írja levelében, hogy a vasárnapra virradó éjszakán hazafelé tartott barátnőjével a Szent György Napok rendezvényeiről, amikor két fiatal jött szembe velük a városközpontban, egyikük pedig teljes erejéből arcon ütötte, majd távoztak. Ő a földre esett, felhasadt a szája és egyik foga kimozdult a helyéről.

Két évvel ezelőtt Kolozsváron történt hasonló utcai támadás. Egy 16 éves bokszoló öt embert ütött le fényes nappal az utcán, hárman kórházba kerültek. A támadót azonosították és őrizetbe vették, de tavaly februárban a bíróság felmentette a testi sértés vádja alól és csak közrendháborítás miatt ítélték el, mivel feljelentője ismeretlen okból visszavonta panaszát.

Róbert azt írja, utólag arról értesült, hogy egy ismerőse is ugyanígy járt tavaly decemberben, karácsony környékén.

„Azért fordulok Önökhöz, mert ha az én szűk ismeretségi körömben már kettőnkkel megtörténhetett ez, kétlem, hogy mi lennénk az egyedüliek, és a két eset között túl sok a hasonlóság ahhoz, hogy véletlenről legyen szó. Bizonyára vannak még emberek, akik akaratlanul részesei lettek ennek a perverz játéknak, és szeretnének Game Over-t kiáltani. Szeretném, ha minél több emberhez eljutna a hír, hogy Sepsiszentgyörgyön bajok vannak a közbiztonsággal, hiszen ilyen alakok járnak-kelnek az utcákon, büntetlenül” – írja levelében olvasónk.

Hirdetés

Bár részletes személyleírással nem szolgálhat, mivel a támadás sötétben és gyorsan történt, Róbert azt fontolgatja, hogy feljelentést tesz a rendőrségen.

Megkerestük levélben a Kovászna megyei rendőrséget és arról érdeklődtünk, hogy van-e tudomásuk hasonló esetekről Sepsiszentgyörgyön vagy a megyében. Ahogy a szóvivő válasza megérkezik, rögtön közöljük.

Hirdetés