Nagyon kellene az RMDSZ-nek Portik Vilmos

De ő leszögezte: nem fog szerepelni a vásárhelyi tanácsosjelöltek listáján.
Hirdetés

Facebook-oldalán közölte Portik Vilmos, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Maros megyei szervezetének korábban távozott alelnöke: szó sincs arról, hogy második lenne az RMDSZ marosvásárhelyi tanácsosi listáján.

Portik arra reagált, hogy a helyi sajtóban a Marosvásárhelyi Rádió híradása alapján több helyütt kész tényként tálalták, hogy az RMDSZ Maros megyei Területi Állandó Tanácsa csütörtök este a második helyre rangsorolta a korábbi EMNP-politikust.

„Az RMDSZ-ben tevékenykedő személyek egyetlen megkeresésére sem adtam sosem igenlő vagy beleegyező választ, ami az RMDSZ listán jelöltként való megjelenésemet illeti. Ma reggeli sajtómegjelenések azonban kész tényként tálalják, hogy második helyet biztosítanak számomra az RMDSZ marosvásárhelyi tanácsosjelöltjeinek listáján” – írta Portik.

Az álláspontja továbbra is változatlan – írta –, ha nem jön létre igazi összefogás, azaz egységes magyar tanácsosjelölti lista Marosvásárhelyen, akkor az idei önkormányzati választásokon tanácsosjelölt sem kíván lenni, bármennyire is megtisztelő a felajánlott második hely.

Hirdetés

Portik Vilmos volt egyébként az EMNP jelöltje a marosvásárhelyi magyarság közös polgármesterjelöltjét kijelölő tavaly októberi előválasztáson, amelyen a szavazatok 28,9 százalékát szerezte meg. Népszerűségéhez az is hozzájárul, hogy ő az egyik főszervezője a marosvásárhelyi magyarság egyik legfontosabb éves rendezvényének, a Vásárhelyi Forgatagnak.

EMNP-s tisztségeiről való lemondása után Portiknak jelezte az RMDSZ, hogy szívesen látnák a jelöltlistán.

Hirdetés