Ilyen naptárral is lehet kampányolni a műemlékekért!

Figyelem! „Meztelen” műemlék épületek.
Hirdetés

Amint azt az utóbbi két hétben saját kolozsvári szemünkkel is láthattuk, az romániai épített örökség jó része ugyancsak rozoga lábakon áll. A helyzet Temesváron sem jobb. A Bánság fővárosában körülbelül 14 000 műemlék épület található, legtöbbjük igen rossz állapotban várja a szebb jövőt.

A Temes megyei Művelődési Igazgatóság szokatlan figyelemfelhívó kezdeményezéssel állt elő. Készítettek egy 2016-os naptárat. Ám a kalendárium képei nem a város szeme fényeit ábrázolják, amelyekkel hasonló promóciós anyagok esetében a készítők és a beszerzők is büszkélkedhetnek. A képek a város lepusztult műemlék épületeit ábrázolják, smink nélkül, ahogy kinéznek. A képek a következő feliratot tartalmazzák: „A törvényszegés súlyosan károsítja az épített örökséget”, továbbá részleteket a vonatkozó törvényből.

„Nem akartuk bemutatni Temesvár szépségeit. Fel akartuk hívni a figyelmet, hogy milyen sok dolog vár még ránk”, magyarázza Sorin Predescu, a Művelődési Igazgatóság vezetője.

A bizarrnak nevezhető naptárakat elküldték az illetékes hivataloknak, de a temesvári polgármesteri hivatalba is. Hogy nap, mint nap lássák, mi a feladat.

Véleményünk? Követendő a példa! Már amennyiben a figyelemfelhívást szakszerű felújítási munkálatok követik.

Hirdetés