A politikai elit megtisztulása

Az, hogy büntetőeljárás alatt állók és elítéltek lehetnek vezető politikusok, az a választók hibája, de úgy is mondhatjuk, hogy a választók akarata.
Hirdetés

„Azt nagyon jól tudja mindenki, hogy a szavazópecsét a választók kezében van, sőt, még azt is a választók döntik el, hogy kik legyenek a jelöltek. Széchenyi már a reformkorban megmondta: »Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi! De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas vagy műveletlen.« Ideje lenne eldönteni, hogy mi aljas és műveletlen nép vagyunk, vagy olyan, amelyik kezébe tudja venni sorsa irányítását. Ideje lenne befejezni a siránkozást, hogy ez sem jó, az sem jó, oldja meg már valaki az egyre jobban elszaporodó problémákat.

Ne várjunk mindig valakire, hanem keressük meg a problémák megoldásának a lehetőségeit és oldjuk meg mi azokat. Az, hogy büntetőeljárás alatt állók és elítéltek lehetnek vezető politikusok, az a választók hibája, de úgy is mondhatjuk, hogy a választók akarata. Csak a választók tudják megakadályozni, hogy a politikusok a legmélyebbről emelkedjenek fel, csak ők tudják elérni, hogy a rossz helyett a jó irányba változzanak. Az értelmiségnek nem azt a rétegét kell követni, amelyik a hatalomért a hatalomnak eladja magát, hanem azt, amelyik változásokat akar a jó irányba.”

Hirdetés