Szemét ügyek

A bukaresti kormány hozzá nem értése, az uniós bürokraták átláthatóságra való törekvése felülír minden érvet és logikát.
Hirdetés

„Éppen azért, mert más európai országok is szembesülnek a szemétgonddal, joggal vártuk el az Európai Unióhoz később csatlakozott Romániától, hogy mások tapasztalataiból okuljon. Megfelelő stratégia kidolgozásával, a jogszabályok módosításával ugyanis elejét lehetett volna venni annak az áldatlan helyzetnek, amely mára az ország több pontján kialakult, hogy a hulladéktárolók üresen állnak, miközben egyik helyről a másikra szállítják a szemetet. Bukarestet azonban a hulladékprobléma is felkészületlenül érte, a kormánynak nemhogy stratégiája, de még csak ötlete sem nagyon van az elkövetkező időszakban várhatóan súlyosbodó probléma megoldására.

Így aztán ott áll a húszmillió euróból elkészült vadonatúj létesítmény, ott az önkormányzati tulajdonban levő városi hulladékgazdálkodási vállalat, bezárták, felszámolták a vidéki szeméttelepeket – de hiába, a bukaresti kormány hozzá nem értése, az uniós bürokraták átláthatóságra való törekvése felülír minden érvet és logikát.
Mi pedig vihetjük a szemetet Brassóba, rombolhatjuk az utakat, szennyezzük tovább a környezetet, végül pedig megfizethetjük a költségek növekedésének árát.”

Hirdetés