Bele a pofonba

Egy árulásból élő és a sikerén felbuzdulva hozzá szegődött, korábbi pártjukat szintén eláruló honatyák révén befolyásossá vált kalandor ma a királycsináló Romániában.
Hirdetés

„A PNL a tavalyi államfőválasztás után – amelyet nem kis meglepetésre a párt addigi elnöke, Klaus Johannis nyert meg – a román közélet teljes erkölcsi és szakpolitikai megújítójának szerepében szeretne tetszelegni. Ha most ők is ahhoz folyamodtak volna, hogy Oprea átállása révén buktatnak kormányt, végképp teljesen hiteltelenné válnak.

Vagyis a PNL csapdába került: a politikai immoralitás egyik legfőbb képviselője nélkül nem kerülhet kormányra, vele pedig minden összeomolhat, amit eddig felépített – beleértve Johannis nimbuszát is. A liberálisok most magyarázkodni próbálnak, miszerint ők nem is akarnak mindenáron kormányra kerülni, csupán azt akarták megmutatni, mennyire erkölcstelenek a kormánypártok, hiszen továbbra is kiállnak a korrupcióval megvádolt Victor Ponta miniszterelnök mellett. Holott csak annyi történt, hogy Opreának ők nem tudnak olyat ígérni, ami már nincs meg neki – hiszen kormányfőhelyettes és belügyminiszter –, a miniszterelnöki tisztség felajánlása pedig azért mégiscsak sok lenne egy ilyen alaknak.

Vagyis egy árulásból élő és a sikerén felbuzdulva hozzá szegődött, korábbi pártjukat szintén eláruló honatyák révén befolyásossá vált kalandor ma a királycsináló Romániában. Hogy ez konkrétan meddig marad így, kérdéses, de ha ebből okulva nem születnek kemény intézkedések a pártjukat a hatalom csábításának engedve otthagyó honatyák szankcionálására, akkor anynyi bizonyos: az ország jövőjét még sokáig az ilyen konjunktúralovagok fogják meghatározni.”

Hirdetés